Stemmen van over zee (2020)


In samenwerking met Projectkoor Gelderland.

Het programma is samengesteld rond drie substantiële stukken. Pēteris Vasks zette Dona nobis pacem op muziek in 1996. De tekst bestaat alleen uit deze drie woorden, genoeg om weer te geven wat Vasks wilde zeggen. Traag ontvouwt de muziek zich vanuit één ijle toon tot een smeekbede in stralend forte.
We hernemen de prachtige Mariahymne Salve Regina (2001/2011) van Arvo Pärt die we eerder zongen, o.a. tijdens de Estlandtournee in 2016.


Tenslotte In Paradisum (2012) van Ēriks Ešenvalds. Een muzikaal gebed voor zijn moeder, die overleed op de ochtend van de première. Het koor zingt in 8-stemmige gedragen klankstapelingen terwijl een solo-cello en altviool eromheen fladderen als gevleugelde engelen, die de dierbare overledene naar het paradijs dragen.


Daarnaast – om het geheel wat luchtiger te maken – ook een oude bekende, Ma tulen hilja van Cyrillus Kreek. Het lied over de dromer die te laat bij het zangfestijn komt, zingen we deze keer in de nooit uitgegeven versie voor mannenstemmen. Dindaru dandaruozolini een vrolijk danslied uit Letland.

Zaterdag 29 Februari 20:00u
Vredebergkerk Oosterbeek 

Zondag 1 Maart 15:00u
Grote Kerk, Elst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *