Het Weidler kwartet & ensemble


Dit jaar is het Weidlerkwartet uitgebreid tot het Weidler Ensemble.

Het Weidler ensemble is het Weidlerkwartet in verduurzaamde vorm.

Om ook in de toekomst dit bijzondere klanklichaam te kunnen laten horen hebben we andere uitstekende musici bereid gevonden om mee te musiceren op de door Karl en Hartmut Weidler gemaakte instrumenten.

Om verwarring met het Weidlerkwartet in de oude vorm te voorkomen hebben we de naam ‘kwartet’ vervangen door ‘ensemble’. Het woord Ensemble geeft weer wat ons ideaal is: het samengaan, het versmelten. Het staat ook voor een verruiming. Ook een kwintet, sextet, trio of duo mag je beschouden als een ensemble.

De musici van het Weidler Ensemble die de zeven kruiswoorden uitvoeren op 19&26 maart en 6 april zijn:

Kees Paasen en Bardh Lepaja – viool, Nienke Frankena – altviool, Matthias Naegele – cello. Joris en Mathilde stellen hun instrument ter beschikking en helpen zo mee met het laten horen van het Weidlergeluid.

De musici van het Weidler kwartet met concerten in oktober zijn: Kees Paasen en Mathilde Krabbe – viool, Jorien van Tuinen – altviool, Joris Boon – cello met medewerking van zangeres Cileke Angenent.

Weidler ensemble Haydn: Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze (19&26 maart, 6 april)

*Zondag 19 maart, 15.00 in Huize Valckenbosch, Van Tetslaan 2, 3707 VD Zeist

*Zondag 26 maart, 11.30 Lukaskerk Alkmaar

*Witte donderdag 6 april, 20.00 Thomaskerk, Groot Hertoginnelaan 2-4 Den Haag

Als tegemoetkoming in de kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd (richtbedrag 20€)

Enkele verdere activiteiten:

Van het Weidler kwartet met zangeres Cileke Angenent (alt): 13-15 oktober 2023 Begin maart zijn we begonnen een programma voor te bereiden samen met de mezzosopraan Cileke Angenent. Het motto van dit programma is ‘Goed Gestemd’. Zoals jullie misschien weet speelt het Weidler kwartet sinds vele jaren in een iets lagere stemming van A:432. Daarover later meer. We gaan o.a. een nieuwe compositie van Mathilde Wantenaar uitvoeren. Verder ‘Dover Beach’ van Samuel Barber en muziek van Henry Purcell en Kurt Weill.

Orkestproject in Zwitserland 2-8 mei met muziek van Bach, Chr Peter en Jan Stuten. Instrumenten gemaakt door Weidler, Bay en Franz Thomastik. Welkom om mee te spelen, ook als je zelf niet zo’n instrument binnen handbereik hebt. Stuur een mail als je er over denkt om mee te spelen.

We houden je graag op de hoogte.

Welkom en graag tot ziens!

Inlichtingen: weidlerkwartet@outlook.com / tel. 06-46 78 63 82 (Kees Paasen)